Warning: filesize(): stat failed for /var/www/ciberespiral.org/htdocs/wp-content/uploads/wtfdivi/ca/wp_head.css in /var/www/ciberespiral.org/htdocs/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 160

Technovation Girls celebra el talent femení a Catalunya

28 de novembre de 2021

Algunes de les nenes i adolescents, creadores dels projectes més ben valorats pel jurat internacional (temporada 2021) i guanyadores dels premis de Catalunya, van presentar les seves solucions tecnològiques i emprenedores amb el suport del públic adult.

El passat dissabte 20 de novembre a les 9:30 del matí va tenir lloc, al Canòdrom de Barcelona, l’esdeveniment Girls Talent Show, organitzat per Technovation Girls Catalonia. El projecte, impulsat per l’Associació Espiral, va reunir més de 100 persones entre assistents presencials i virtuals, ja que també va ser retransmès en directe, per streaming, al seu canal de YouTube.

Conduït per Martina Guzmán, l’acte va comptar amb la presència de l’equip sènior Wappturn, de Cerdanyola del Vallès; l’equip júnior SmartMinds Rock, de Barcelona; l’equip júnior Real Dream, de Barcelona; i l’equip júnior TonucciTechnos, de Lleida. A més, va comptar amb la participació de Maria José Lodeiros (premi Dona Tic 2021) i Mar Porras, Marketing Manager STEM Lideratge Femení a RICOH.

Maria José Lodeiros va iniciar la presentació parlant de com la tecnologia estarà present al món
futur i va defensar la necessitat que les dones participin en aquest món per assolir l’èxit. Va animar les nenes a perseguir els seus somnis amb constància, treball dur i capacitat d’adaptació als canvis, però tot plegat sense pressa i sense deixar de gaudir del present.

Tot seguit, Sofia i Emma, de l’equip Wappturn, van presentar la seva aplicació Volúntate. Es tracta d’una iniciativa que va sorgir amb l’objectiu d’ajudar el voluntariat a Espanya facilitant tot el procés. Tot això, mitjançant la connexió de voluntaris amb organitzacions, l’increment de la participació i la millora de la qualitat de les persones. Com van afirmar les creadores, es tracta d’una aplicació més completa que les existents i més simple d'usar, que està molt a prop de ser implementada i provada.

Aina i África, part de les integrants de l’equip Smart Minds Rock, van donar a conèixer la seva aplicació Antiplastics heroes. Es tracta d’una aplicació ideada per a nens i nenes amb l’objectiu que es conscienciïn sobre la importància de reciclar, tot motivant los amb premis i recompenses. És a dir, és un projecte d’ajuda al medi ambient que té com a finalitat que la canalla es converteixi en heroïna del reciclatge, afavorint els adults al seu pas. A més, segons van esmentar, en un futur tenen intenció de formar part del ja instaurat sistema de reciclatge amb recompensa anomenat Recicles.

Martina Guzmán va donar pas a Mar Porras, que va iniciar el discurs agraint el sentiment d’inspiració que li produeixen les nenes i el projecte Technovation Girls. Va posar en valor la valentia i la capacitat de reflexió i aprenentatge de les participants per haver aconseguit tirar endavant els seus projectes en una edició cent per cent virtual, així com la sensibilitat i l’empatia a l’hora d’identificar els problemes socials. Va recalcar la importància de la diversitat de perfils, per com es complementen a la feina d’equip.

Emma, Núria i Maria, de l’equip Real Dream, van presentar la seva aplicació OnTimeRocks. Es tracta d’una aplicació destinada als i les estudiants de secundària que facilita tant la planificació del treball de classe com el contacte amb altres alumnes. Tot això gràcies a un algoritme que els suggereix com fer els deures en funció de la disponibilitat i la data de lliurament, entre d’altres variables. Les creadores tenen la intenció de continuar desenvolupant el projecte i aporta-hi millores, com ara un espai on aprendre nous mètodes d’estudi, gamificació per fomentar la motivació, missatges relacionats amb la salut, etc.

Posteriorment, es va donar pas a la Maria, la Irene, la Martina, l’Eunis i la Jana, integrants de TonucciTechnos, l’últim equip assistent a l’esdeveniment, amb la seva aplicació Hey your pills. Aquesta aplicació d’ajuda va néixer amb l’objectiu que les persones dependents que viuen soles no s’oblidin dels medicaments, la qual cosa podria influir negativament en la seva salut. Tot gràcies a un sistema d’alarmes que avisa el personal de les farmàcies o els familiars que el pacient o la pacient s’ha oblidat de prendre’s la medicació. Es tracta d’un programa molt visual, com bé van exposar, que identifica cada medicament amb una imatge per facilitar-ne l’ús. També van esmentar la possibilitat, en el futur, de vincular l’aplicació amb el programa de teleassistència de Creu Roja.

Per tancar l’esdeveniment, es va donar pas a Esther Subías, que va començar la xerrada donant les gràcies tant a Martina Guzmán, per la seva professionalitat i sentiment, com als assistents i a la resta de l’equip per tot el suport. D’altra banda, va exposar que, dels sis equips convidats, finalment només van poder assistir-ne quatre, i va emplaçar els assistents a conèixer la resta en el proper esdeveniment de Technovation Girls que se celebrarà de forma virtual el dia 2 de desembre.

Per acabar, va recordar a les integrants dels equips assistents el mèrit que tenia el fet que gairebé s’haguessin classificat per a la final mundial i el valor de la feina que havien fet. A més, les persones assistents van tenir l’oportunitat de degustar un petit aperitiu mentre es va fer una ronda d’entrevistes.

Share This