Mentores us necessitem!

9 de gener de 2021

T’agradaria canviar el món amb la tecnologia? Has pensat en obrir les portes de les joves al món de la tecnologia i l’emprenedoria? Vols inspirar i guiar el procés d’aprenentatge d’un grup de noies entre 10-18 anys?

Des de l’Associació Espiral Educació i Tecnologia amb el programa Technovation Girls, concurs de tecnologia i emprenedoria dirigit a noies entre 10 i 18 anys, convidem a dones i homes per guiar el procés d’aprenentatge i ensenyament del desenvolupament d’una aplicació mòbil, amb la seva col·laboració de manera altruista com mentores per fomentar el bon ús de la tecnologia com a mitjà per millorar el món.

 

5 claus per ser mentora

 • MOTIVAR: tenir la capacitat de motivar el grup de joves durant el procés d’aprenentatge- ensenyament amb l’objectiu final de potenciar el desenvolupament d’una aplicació mòbil com a solució a un repte social.
 • ESCOLTAR: conèixer i entendre a les joves mentoritzades és clau per al desenvolupament de l’objectiu final. Reflexionar i conversar entre totes com a eina d’aprenentatge per aconseguir un ambient propi d’aprenentatge i l’òptim desenvolupament del projecte ..
 • TRANSMISSIÓ DE CONEIXEMENTS I EXPERIÈNCIES: el coneixement i les experiències de les persones mentores és  clau per el desenvolupament personal i professional del grup de joves, aconseguint aportar un valor diferencial en el procés d’aprenentatge-ensenyament.
 • ORIENTAR: el repte és guiar al grup de joves a trobar la forma de fer el camí. Assessorar deixant espai per a l’alternativa.
 • REPTAR: desafiar, convidar a la reflexió i oferir confiança per assolir els objectius que el grup es proposi.

Per què formar part de Technovation Girls és una fantàstica oportunitat?

 • Impulsar l’interès en les joves per les vocacions STEAM.
 • Guiar el procés d’aprenentatge i ensenyament i ajuda a les joves a adquirir les competències digitals necessàries per a realitzar el projecte.
 • Generar una comunitat femenina basada en la igualtat i el respecte.

 

Com participar en Technovation Girls?

 • Inscriure’s en la web: https://technovationchallenge.org/
 • Unir-se a un grup:
 • Guiar el procés d’aprenentatge-ensenyament d’un grup de noies (10-18 anys) durant 12 setmanes amb l’objectiu de desenvolupar una aplicació mòbil com a solució tecnològica a un repte social. Durant el procés, basat en el design thinking, s’aborda la identificació d’un problema, escriure un pla de negocis, fer un prototip amb App Inventor i la presentació del projecte creat.

 

(No cal tenir un perfil tècnic, es pot treballar en parella i el suport és presencial (escull la biblioteca més propera) o online)

Compromís com mentora

Gener-Abril: 2-3 hores per setmana. Guiar l’equip durant el desenvolupament de el projecte. Es disposarà del suport per el currículum oficial de Technovation Girls.

Share This