V Encuentro Edublogs –  5, 6 i 7 de juliol

http://aulablog.com/edublogs2010/

AvilèsGairebé dues setmanes després de participar en el V Encuentro Edublogs, segueixen vives les sensacions que van omplir tots els moments d’aquells dies. Moments de treball, d’oci, de conèixer, de compartir, de sentir-se en un ambient afí, amb molta diversitat, però amb objectius comuns. L’educació, la qualitat de l’educació com a prioritat, i com contribuïm a millorar-la dia rere dia amb l’ús de les eines TIC, TAC, web 2.0, etc. I també les dificultats, els obstacles, les retallades (no només en els sous, també en els recursos, en el personal, en els serveis), la poca implicació de l’administració… Aspectes per a reflexionar i per a continuar avançant.

Un programa ben farcit, una organització fantàstica, i moltes ganes d’aprofitar tots els minuts per a no perdre la màgia que va fer que sortíssim d’allà amb quelcom valuós que em serveix de resum: entusiasme per la nostra feina.

Després dels mesos de treball, de l’afany per portar les TIC-TAC a les aules, d’una tasca a vegades solitària als centres o amb poca col·laboració entre el professorat dels claustres, comprovar que existeixen altres mons i que hi ha una altra educació possible és una injecció d’optimisme.

 


No faig el relat de les tres jornades perquè s’han fet ja fantàstiques cròniques i complets reportatges en molts posts. Us en recomano alguns:

Seguint el rastre pels enllaços d’uns als altres es va teixint una xarxa que mostra la gran varietat de percepcions i que va més enllà de la visió individual.

Entre els participants, bastants guanyadors i guanyadores de baldufes (Premio Espiral Edublogs); també membres del jurat, i els amics i amigues d’Aulablog. Per a mi va ser com una prolongació natural de la jornada de lliurament de premis a Madrid. Una mateixa atmosfera .

En aquella ocasió algú va dir, no sé si en un tweet,: “Els professors desmotivats haurien d’assistir al lliurament de premis Espiral Edublogs”. Jo afegiria: “I si, a més, participen en un Encuentro Edublogs, tindrien el complement perfecte. Quedarien inoculats amb el virus de l’entusiasme. I això és contagiós.”

Imma Barriendos

Shares
Share This