Ja tenim les primeres finalistes sèniors del #Technovation2017!

9 de maig de 2017

La final regional per als equips sènior s’ha celebrat el 6 de maig en un esdeveniment simultani a Barcelona i Madrid (on també ha tingut lloc la final regional júnior). La propera cita és novament a Barcelona, divendres que ve 12 de maig al Mobile Word Center (MWC)*, on els 12 equips júnior tindran l’oportunitat de presentar les seves aplicacions i explicar el seu plans de comunicació, màrqueting i empresa.

Les noies s’han agrupat en equips de 2 o 5 persones i, durant aquestes 12 setmanes, han estat acompanyades per una mentora que les ha inspirat i conduït cap a l’èxit a través d’un itinerari, que ja estava prèviament establert. Per la seva banda, el programa els ha aportat recursos i materials audiovisuals per ajudar-los a obtenir tota la informació que necessitaven per poder experimentar, prendre decisions i avançar en el seu projecte.

A Barcelona, les guanyadores regionals sènior han estat:

· Technowiners, un equip de joves de 14 i 15 anys que han dissenyat una aplicació mòbil per prevenir les conseqüències de la pobresa i, al mateix temps, la deterioració del medi ambient.

· The Betty Holbertons, format per nenes de 16 i 17 anys que han dissenyat una APP mòbil que contribueix al fet que les ONG puguin recollir donacions i, al mateix temps, acabar amb el desaprofitament dels recursos alimentosos, incidint en l’àmbit de la pobresa.

· Code4Core, un equip de nenes de Tremp que, preocupades pels problemes derivats de les malalties cròniques, han dissenyat una aplicació que ajuda als malalts a gestionar millor les seves cures mèdiques. Sens dubte, una gran proposta per a l’àmbit de la salut.

A Madrid, la final sènior també ha produït guanyadores:

· Yalocines, nenes de 17 anys que també han treballat en l’àmbit de la salut.

· Credit Suisse Madrid SuperGirls, que han centrat el seu treball la pobresa, i concretament en l’intercanvi de les persones que ofereixen ajuda amb el de les quals la necessiten.

· Creatives, nenes d’entre 11 i 15 anys que han generat el prototip d’una APP d’educació, que fomenta l’intercanvi i l’aprenentatge lingüístic entre els seus usuaris

Després de superar aquesta fase nacional, les guanyadores regionals seran avaluades per un jurat virtual, format per dones del món sencer, que al seu torn triarà les millores proposades, que acudiran a Sant Francisco durant el mes d’agost per a la fase final. Els equips participants opten a premis d’entre 2.500 i 15.000 dòlars.

Technovation Challenge (www.technovationchallenge.org) és un programa creat per Iridescent l’any 2009 i que compta amb el suport global de Made with Code (Google) i UN Women.

L’Associació Espiral Educació i Tecnologia, com a ambaixadora nacional, fa una aposta decidida mantenint el seu compromís amb la innovació amb la finalitat de contribuir a la millora educativa.

A Espanya, a més de diferents col·laboracions a nivell local (Generalitat de Catalunya, Vodafone, HP, Obra Social “La Caixa”, la Universitat Europea de Madrid, AIRBUS, Flexbot, Cisco Network Academy, etc.). El programa compta amb la col·laboració global i el suport fonamental a nivell nacional de Accenture Iberia.

Al nostre país, els equips reben el suport de la figura de dues Master Educators (a Madrid i Barcelona), i dels ambaixadors regionals, Power to Code a Madrid i Mindconnex a Barcelona. A més, tota la comunitat compta amb el suport continu de l’Ambaixada Nacional, representant del projecte a Espanya, que sustenta l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia i l’ambaixadora de la qual és Esther Subias.

 

* Mobile World Centri és una iniciativa públic-privada creada per Mobile World Capital Barcelona (MWCB) i Telefònica amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania el món de la telefonia mòbil i d’Internet. És un espai per descobrir com la transformació mòbil està revolucionant les vies de comunicació, el nostre dia a dia o l’entorn social i empresarial. El Centre és un espai obert als ciutadans que acull una exposició permanent i ofereix una agenda d’activitats vinculades a l’actualitat i a projectes centrats en la transformació social, cultural, tecnològica i econòmica de la mobilitat. Mobile World Centri és també un punt d’informació i difusió de la resta d’iniciatives de MWCB.
Share This