Warning: filesize(): stat failed for /var/www/ciberespiral.org/htdocs/wp-content/uploads/wtfdivi/ca/wp_head.css in /var/www/ciberespiral.org/htdocs/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 160

Logo Escuela 2.0.Durant els dies 6, 7 y 8 d’octubre va tenir lloc a Granada el  III Congreso Escuela 2.0, organitzat per l’ITE (Instituto de Tecnologías Educativas) i la Consejería de Educación de la Junta de Andalucía.

Una ocasió per a conèixer experiències, escoltar opinions, saludar amics i amigues, en definitiva, ampliar la perspectiva sobre el tema central del congrés: l’estat de la qüestió del Programa Escuela 2.0, que es porta a terme a 15 comunitats autònomes i que té com a objectiu la integració de les Tecnologies de la Informació als centres educatius.
Després de dos cursos des de la posada en marxa, està més viu que mai el debat sobre l’efectivitat de les solucions aplicades en les diferents comunitats, sobre la insuficiència dels recursos i de la formació del professorat, sobre la importància de la metodologia per sobre de la tecnologia, sobre la idoneïtat o no dels materials didàctics existents, sobre l’oportunitat o l’oportunisme d’organitzar esdeveniments com aquest…
Així, podríem mencionar encara uns quants assumptes més presents per sales i passadissos durant els dos dies (més o menys) que va durar el congrés.

Taules rodones, exposicions, iniciatives, debats, tot el que és habitual trobar en un lloc d’aquest tipus, però amb tantes activitats simultànies que no era possible acudir a tot i tampoc resultava fàcil escollir acertadament cada vegada que s’havia de canviar, perquè la informació disponible era escassa.

Paral·lelament a tot això, va funcionar el Foro Alternativo. En paraules dels organitzadors, un foro horizontal en el cual pudiera participar quien quisiera para compartir experiencias, conocer a compañeros y compañeras y reflexionar juntos acerca del concepto “Escuela 2.0”. D’aquí van sortir algunes propostes dinàmiques i participatives, l’última de les quals es va materialitzar en un lip dub que en el seu moment final va tocar la fibra de moltes de les persones presents amb la seva dedicatòria especial: “A todas las personas que creen que otra escuela es posible y hacen de las emociones del alumnado el centro de su universo”

Amb aquesta idea ens quedem per seguir treballant per la integració de les Tencologies de la Informació a l’educació, però al servei de l’educació.

Per a percebre les diverses mirades i sensacions a què va donar lloc el congrés, Carlos J. Medina ha recopilat les Crónicas III Congreso Escuela 2.0. Val la pena donar-hi una ullada.

Shares
Share This