Premi Espiral
Hall of fame
Hall of fame
Bienvenidos a todos y todas al Hall of Fame de #Premios Espiral
Los Premios Espiral son los “Premios Max” de la Educación Española. Son los reconocimientos a los creadores y protagonistas de las escenas más importantes el mundo”: la educación. Por ello estos premios recogen todas las categorías en una, porque los docentes hacen la dirección, producción y escenografía y son actores y actrices, guionistas …de cada una de sus obras.
Todos los años, un grupo de aguerridos y aguerridas docentes llegan a este “Hall of Fame”, y con su trabajo , representan y honran a todos los docentes que como cantaba Batiato, “giran y giran en torno a la estancia” y danzan… y bailan su peonza particular en los salones de su escuela, con los niños y niñas en la mirada, en el corazón y en la profesión.
Estos son los y las representantes espiraleras del profesorado del mundo.
REALITAT AUGMENTADA I VIRTUAL: UN VIATGE MÉS ENLLÀ DEL COL·LEGI
Una experiència d’ensenyament-aprenentatge que promou la inclusió efectiva de tecnologies digitals disruptives com a mitjà per a l’adquisició significativa de continguts relacionats amb els set aparells o sistemes que conformen el cos humà a l’àrea de Ciències de la Natura. A través d’una sèrie de racons o estacions d’aprenentatge, l’alumnat pot aprofundir, repassar o ampliar els coneixements sobre el cos humà, interactuant amb la Realitat Virtual i Augmentada, així com creant vídeos mitjançant un croma.
Projecte Dubini
Projecte Dubini és una iniciativa intercentres d’aprenentatge – servei mediambiental amb un enfocament educatiu multidisciplinar, innovador i transversal, basada en els ODS de l’Agenda 2030, que ha aconseguit implicar, amb un estil inclusiu, centenars d’alumnes, en primera persona , en la realització d’accions formatives i compromeses amb l’entorn natural, elaborant productes audiovisuals propis, combinats amb videoconferències, trobades i activitats a la natura amb altres persones i col·lectius, formant, en definitiva, una gran xarxa col·laborativa on unir forces per combatre de manera eficaç el Canvi Climàtic. L’alumnat ha fet aquest viatge com a protagonista del seu propi canvi interior i amb un entusiasme que ha aconseguit implicar altres persones. Als reptes climàtics a l’aula i al seu entorn es van unir altres estudiants de l’illa, i d’Itàlia, Xile, el Senegal i l’Índia, i van arribar a reunir gairebé 300 joves de set centres educatius de quatre continents
Per què els humans escriuen poesia?
En un context complex, d’alumnes fortament desmotivats, sense estratègies d’aprenentatge, absentisme freqüent i fracàs escolar reiterat, aquesta docent decideix canviar. Deixar de fer allò que no dona resultat, i començar pel que és principal: implicar l’alumne en el seu propi aprenentatge.
La Ciutat de A Coruña es converteix en un Tauler de Joc
Un projecte basat en el model SEM d´Enriquiment per a tota l´aula de Joseph Renzulli. L’alumnat es transforma en una empresa d’aplicacions mòbils, desenvolupa projectes gamificats i crear emocionants aventures perquè juguin la resta dels seus companys d’institut
Física va a Mart
Una experiència d’aprenentatge-servei que parteix de la solidaritat dels alumnes que tenen connectivitat per ajudar els seus companys sense connectivitat i així evitar la deserció escolar. Aquest projecte va començar el 2020 en plena pandèmia que va portar a tenir una educació virtual.
Café-Lab Colómbia
Un projecte STEAM magníficament desenvolupat. Els alumnes s’enfronten a un problema concret, la contaminació originada pel cultiu del cafè, investiguen per quantificar i analitzar el problema. La comprensió del problema els permet aportar solucions, que traspassen el pla teòric a la creació de diversos subproductes que han de defensar abans els companys.
APS Xapa’t al riu
Una experiència d’aprenentatge-servei que parteix el perfil dels alumnes i l’enfronta a un repte que el porta a triar i prendre decisions. L’alumne aprèn amb un propòsit i planteja solucions a problemes reals que l’afecten de manera directa. S’implica amb la comunitat, interactua amb agents externs, que li ofereixen estímul i feedback, i s’ocupa de difondre el projecte. El docent ofereix un feedback freqüent i s’autoavalua per millorar l’impacte a l’alumne.