Dia Internacional de les dones i les noies en la Ciència

6 de febrer de 2024

Si vols una societat més inclusiva, més intel·ligent, més igualitària, celebra amb nosaltres el proper dia 11 de febrer. Escull una dona rellevant en el sector, cerca informació sobre els seus èxits i fes-ne difusió. Contribueix a fer visible el rol de les dones en la Ciència.

D’acord amb Nacions Unides, tot i que els àmbits de la ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM, per les sigles en anglès) es consideren fonamentals per a les economies nacionals, fins ara la majoria dels països, independentment del seu nivell de desenvolupament, no han assolit la igualtat de gènere en aquest sector.

Catalunya no és diferent. L’observatori de la igualtat de gènere de l’Institut Català de les Dones tot just ha publicat un Dossier de les dones en les TIC. Destaquem:

  • El biaix de gènere en els estudis tecnològics, que es manifesta de diverses maneres, com per exemple la baixa participació de les dones en els estudis de les
    TIC. Aquesta manca de representació pot ser atribuïda a diversos factors, com ara, els estereotips de gènere, la manca de models femenins en aquests camps i barreres socials i culturals que desincentiven les dones a cursar estudis en aquestes àrees.
  • Les desigualtats de gènere en les TIC també es troben en l’ocupació, ja que quan acaben els estudis, ja amb un biaix important, les dones s’enfronten a les desigualtats de gènere estructurals del mercat laboral i a les expectatives socials respecte d’altres rols no laborals. Les dones estan subrepresentades en aquest sector, especialment en rols tècnics i de lideratge.

Davant d’aquesta situació, hem d’actuar. Dona suport a Technovation Girls, que cada any inspira a més dones, més nenes i més dones adolescents. Actúa, dona suport a la nostra iniciativa fent-ne difusió.

Share This