solidariDes de l’àrea funcional Espiral solidari i sostenible volem organitzar una campanya de recollida de material informàtic obsolet, aquest que va quedant pels centres i no sabem què fer-ne perquè ens sap greu llençar-lo però no trobem mai el moment de donar-li una altra utilitat.

Ens hem posat en contacte amb la Fundació FIAS, que a través del projecte Ecoxips desenvolupa accions orientades a la inserció laboral de joves en risc en el camp de les TIC.

Una de les seves línies d’actuació es la mediambiental, mitjançant la recollida d’equips informàtic antics per a la seva reparació i reintroducció en el mercat, i la classificació dels components no reutilitzables per al seu reciclatge.

El projecte té també una dimensió social: la introducció dels equips en el mercat de segona mà, adreçat a la població amb menys possibilitats d’entrar en contacte amb les tecnologies.

L’actuació, de moment, seria en dues zones:

*Reus-Tarragona.

*Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Abans de concretar les dates i els detalls de la campanya, necessitem tenir una idea aproximada de la quantitat d’ordinadors i aparells que es podrien reunir. D’això depén, per exemple, com s’organitza el tema de la recollida i el transport. Ecoxips té un barem de tarifes per a serveis de recollida que depén de la quantitat i qualitat dels equips. Si són reutilitzables (Pentium IV o equivalents) pot ser zero. La resta té a veure amb el volum i la distància.

Si teniu interès en la proposta i el vostre centre es troba en una de les dues zones esmentades, ompliu aquest formulari abans del 30 de novembre.

Tan aviat com tinguem les dades us les mostrarem a partir d’aquest portal.

Per fer consultes o suggeriments, envieu un missatge a

espiralsolidari@ciberespiral.org

Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

.

1
Shares
Share This