Warning: filesize(): stat failed for /var/www/ciberespiral.org/htdocs/wp-content/uploads/wtfdivi/ca/wp_head.css in /var/www/ciberespiral.org/htdocs/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 160

Arriba la final del “Technovation Girls Catalonia”

11 de maig de 2023

200 nenes i noies d’entre 8 i 18 anys presenten 54 solucions tecnològiques per resoldre problemes socials.

Intel·ligència artificial i aplicacions mòbils per millorar el món. La final del Technovation Challenge tindrà lloc el dissabte 20 de maig a Barcelona a la seu de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a l’edifici Vértex. Technovation és una iniciativa global creada el 2009 amb l’objectiu d’incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic, en què les dones només representen el 30% dels treballadors. Sota el lema “Girls for a change”, nenes de 60 països han presentat 2.100 projectes socials desenvolupats el 2023.

A la convocatòria de Catalunya hi han participat 300 noies d’entre 8 i 18 anys, de les quals aproximadament 200 han passat a la final. Distribuïdes en 54 equips, presenten propostes empresarials i solucions d’intel·ligència artificial i aplicacions mòbils que han desenvolupat -acompanyades per mentores- per solucionar problemes socials detectats al seu entorn. Els equips s’han organitzat en tres divisions: begginer (nenes d’entre 8 i 12 anys, amb una mitjana d’edat de 10 anys), júnior (d’entre 12 i 15 anys, mitjana d’edat de 13) i sènior (d’entre 16 i 18 anys, mitjana d’edat de 16 anys). La mitjana d’edat de les participants és de 12 anys.

Durant la final catalana les nenes presentaran els seus projectes davant d’un jurat format per 47 professionals del sector social, empresarial i educatiu (dones enginyeres, àngels inversors, project managers, decisions makers, personalitats del món de la cultura, etc.) i participaran en tallers tecnològics de realitat augmentada i virtual, robòtica i programació.

A Catalunya, aquesta edició del Technovation ha comptat amb la col·laboració de nombroses entitats, empreses i associacions: Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Societat Digital, la Fundació Cellnex, GFT, RICOH, HP, Planeta de Libros, Casio. La Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya han aportat el talent o els espais per al desenvolupament del repte, igual que les Biblioteques de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona i alguns centres educatius.

La Universitat Politècnica de Catalunya és l’amfitriona de l’event final i de la cerimònia de lliurament dels premis als millors equips de Catalunya.

Share This