#AlianzaSTEAM

8 de febrer de 2021

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència (11 de febrer) es presenta l’ #AlianzaSTEAM pel talent femení “Nenes en peu de ciència”.

L’#AlianzaSTEAM pel talent femení “Nenes en peus de ciència” és una iniciativa liderada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional per a impulsar les vocacions STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques en connexió amb les Arts i Humanitats) en les nenes i les joves. El seu objectiu és sumar esforços, buscar sinergies i impulsar projectes que contribueixin a configurar un sistema educatiu i formatiu que elimini estereotips de gènere associats a determinades vocacions i professions, que impulsi l’apoderament femení en les disciplines STEAM des d’estadis primerencs de l’educació i que contribueixi a eliminar la bretxa de gènere en l’accés a aquestes disciplines.

L’#AlianzaSTEAM tindrà un Pla de Treball anual, en el qual es concretaran metes, calendari i recursos, i que permetrà fer seguiment de les actuacions impulsades. Entre altres accions estan previstes la creació d’un segell de qualitat per a centres educatius i formatius, la convocatòria de projectes STEAM i l’elaboració d’un Programa d’Orientació Professional centrat en les vocacions STEAM, amb perspectiva de gènere.

Fins al moment s’han unit més de 40 entitats (administracions, associacions, fundacions, empreses i agents socials), entre les quals es troba l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, encara que l’#AlianzaSTEAM està oberta a quantes organitzacions es vulguin sumar.

Acte de presentació de la #AlianzaSTEAM: https://educacionfpsteam.com/

Share This