8 equips catalans arriben a semifinals. Celebrem l’èxit de la temporada

8 de juny de 2021

La setmana passada es va celebrar la final regional del Technovation Girls Catalonia, enguany, a causa del volum d’equips es va organitzar en dos dies en funció de la categoria de l’equip (júnior o sènior). En aquesta ocasió de manera online, i amb l’objectiu de celebrar el talent femení, l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia ha reunit a equips, mentores, equip de jurats, coaches i professionals de l’àmbit de les TIC i de l’educació, per descobrir les fantàstiques aplicacions mòbils que han creat nenes i adolescents entre 10 a 18 anys. Tot i la crisi sanitària, ho hem tornat a fer !, l’esdeveniment final de TechnovationCAT s’ha convertit en una gran espiral de participació i il·lusió.

Dos esdeveniments, dinamitzats per les ambaixadores del projecte l’Esther Subías i l’Aintzane Morales, i plens de talent que canviarà el món amb la tecnologia. Vam gaudir de la presència de referents de l’àmbit de la tecnologia i de l’educació com Héctor Gardó (President de l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia), Tara Chlovski (CEO & Founder Technovation Girls), Carolina Fernández (HP Manaed print services Technology Enablement Director ), Mar Porras (Marketing Manager RICOH), Rubén Guillén (Responsable de formació tecnològica de Biblioteques Barcelona), Joana Barbany (Directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya), Emma Marwood (Cònsol de diplomàcia pública a l’consolat dels EUA) , Elizabeth Zapata (Distinguished Technologist and R & d Manager HP) i Anna Albalat (Sub-directora general de Recerca i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya).

Abans de finalitzar els dos esdeveniments, es van premiar els 8 equips catalans semifinalistes d’aquesta temporada (amb moltes ganes de saber si arriben a la final!)

  • Gent gran: Equip sènior EMAidea amb ElderHelper : aplicació mòbil que ajuda a les persones grans a realitzar tasques que puguin ser complicada per elles.
  • Voluntariat: Equip sènior Wappturn amb Volúntate : aplicació mòbil que ajuda i informa a les persones sobre diferents iniciatives de voluntariat.
  • Suport a persones en risc de desallotjament: Equip júnior T-square amb Helper : aplicació mòbil que serveix com a xarxa per donar suport a persones en risc de desallotjament.
  • Reciclatge: Equip júnior SmartMinds Rock amb Anti plastics’ heros : aplicació mòbil que consciència a les persones sobre la importància de reciclar plàstics.
  • Suport a l’estudi: Equip júnior Real Dream amb OnTimeRocks : aplicació mòbil que ajuda a les persones estudiants a organitzar les seves agendes i deures, a més de rebre ajuda i suport d’altres / as estudiants.
  • Contra l’abús i les relacions tòxiques: Equip júnior Imagine Girls amb We Can With This : aplicació mòbil que ajuda a persones que estan sent abusades i a aquelles persones que abusen a unes altres.
  • Salut i dependència: Equip júnior TonucciTechnos amb Hey your pills! (HYP!) : aplicació mòbil que ajuda a recordar tractaments mèdics per a aquelles persones que viuen soles.
  • Reciclatge: Equip júnior Inventors! amb The recycling of the world : aplicació mòbil que redueix la contaminació diària

Ha estat una temporada complicada a causa de la crisi sanitària i 100% online. Hem comptat amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i amb el suport d’institucions i entitats com HP Foundation, Cellnex, Ricoh, Everis, al Consolat general dels Estats Units a Barcelona, ​​la Secretària de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Dones.

Moltes gràcies, mentores, voluntàries, equip de jurat, coaches, col·laboradors per ser part de la comunitat Technovation Girls Catalonia. Acomiadem la temporada molt orgulloses dels resultats obtinguts i esperem veure’ns l’any que ve presencialment.

Share This