62 equips presenten el seu treball a TechnovationGirls global

25 de maig de 2020

Ahir 62 equips technovationcat technovation van presentar els seus projectes. 232 nenes i adolescents que, tot i el COVID19, han estat emprenedores i han buscat i trobat solucions tecnológiques per als problemes que els preocupen.

La mitjana d’edat d’aquestes nenes és de 12 anys, però la participant més habitual te tans sols 11. Només 3 participants tenen 16 anys o més.

Catalunya ha aportat aquest any el 25% del projectes de l’Estat Espanyol (l’any passat vam aportar el 21%).

  • SENIOR: Estat Espanyol 92 projectes, Catalunya 13 projectes (el 14%)
  • JUNIOR: Estat Espanyol 150 projectes, Catalunya 49 projectes (el 31%)

A nivell mundial, aquest any participen 62 països (en la temporada anterior van ser 114), amb 5.400 nenes (es van inscriure 20.400, però tan sols una quarta part han aconseguit superar el repte, a causa de les dificultats derivades de la pandèmia mundial) que han presentat 1520 apps. A Catalunya hem aconseguit acompanyar a gairebé el 50% dels equips, tot i que aquells que no han entregat el seu treball, tindran l’oportunitat de completar el repte i presentar-se en la temporada que, utilitzant la mateixa idea i millorant-la.

Estem convençudes que els vídeos de motivació que van elaborar les mentores, les jutges i altres persones que donen suport Technovation han estat crucials.

 

 

El jurat internacional ja ha començat a treballar examinant els entregables que han presentat les nenes (breu descripció, vídeos de presentació, codi, arxius amb el pla d’empresa en el cas dels equips sènior) prenent com a base el judging rubric.  S’espera que el 8 de juny ja hagi finalitzat la valoració dels quarts de final així que el 15 de juny ja sabrem quants equips s’han classificat per a la semifinal, on només els membres escollits d’entre la cohort internacional valoraran novament els equips. Durant aquestes dues primeres fases, el jurat no interactua amb els equips, però els 10 equips finalistes sí que ho faran, a la final online que tindrà lloc al mes d’agost. Catalunya aporta ja 190 judges al concurs internacional!

Gràcies a totes les persones i institucions que ens heu fet suport! Com ens agrada aquest projecte!

Share This