Final de la fase nacional del “Technovation Challenge” a Espanya

1 de maig de 2017

A Barcelona, 6 de maig sèniors i 12 de maig junior, a Madrid 6 de maig juniors i sèniors.

Final de la fase nacional del “Programa Technovation Challenge” a Espanya:

Els equips competeixen per classificar-se en la semifinal mundial i rebre els premis nacionals

En aquests mesos han participa370 noies, 79 equips, 120 mentores

03 de maig de 2017.- El programa que planteja als grups de  noies de 10 a 18 anys, el desenvolupament d’una aplicació mòbil per resoldre un problema del món, arriba a la seva etapa final: la valoració de la app i del pla de màrqueting, comunicació i de negoci.

La final regional per als equips sènior es realitzarà el proper 6 de maig en un esdeveniment simultani a Madrid i Barcelona; els equips júnior seran avaluats el 6 de maig i el 12 de maig a Madrid i Barcelona respectivament

En el projecte, que va començar a Espanya al gener, han participat 370 noies, 79 equips, 120 mentores. Durant aquesta experiència educativa, els equips han treballat en alguna d’aquestes 6 àrees, inspirades en els reptes per a la sostenibilitat de la Nacions Unides: Pobresa, Medi ambient, Pau, Equitat, Educació i Salut.

Les noies s’han agrupat en equips de 2 a 5 persones i, durant aquestes 12 setmanes, han estat acompanyades per una mentora que les ha inspirat i conduït cap a l’èxit a través d’un itinerari, que ja estava prèviament establert. Per la seva banda, el programa els ha aportat recursos i materials audiovisuals per ajudar-les a obtenir tota la informació que necessitaven per poder experimentar, prendre decisions i avançar en el seu projecte.

Després de superar aquesta fase nacional, les finalistes seran avaluades per un jurat virtual, format per dones del món sencer, que triarà les millores proposades i aquestes acudiran a Sant Francisco durant el mes d’agost per a la fase final. Els equips participants opten a premis d’ entre 2.500 i 15.000 dòlars.

Technovation Challenge (www.technovationchallenge.org) és un programa creat per Iridescent l’any 2009 i que compta amb el suport global de Made with Code (Google) i UN Women.

L’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, com a ambaixadora nacional, fa una aposta decidida mantenint el seu compromís amb la innovació amb la finalitat de contribuir a la millora educativa.
Al nostre país, els equips reben el suport de la figura de dues Màster Educators (a Madrid i a Barcelona) i dels ambaixadors regionals: Power to code a Madrid i Mindconnex a Barcelona.

A més, tota la comunitat compta amb el suport de l’Ambaixada Nacional que sustenta l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia amb la seva representant i ambaixadora, Esther Subias.

A Espanya, a més de diferents col·laboracions a nivell local ( la Generalitat de Catalunya, Vodafone, HP, Obra Social “La Caixa”, la Universitat Europea de Madrid, AIRBUS, Flexbot, Cisco Network Academy, etc.), el programa compta amb la col·laboració global i el suport fonamental a nivell nacional de Accenture.

Algunes dades clau:

Dades de participació a Espanya:
• 370 estudiants han participat al programa
• 50 dels 79 equips formats han aconseguit finalitzar el repte i presentar tots els requisits (26 a Barcelona i 24 a Madrid), amb un índex d’èxit del 63%.
• 120 mentores han recolzat als equips.
• Almenys 115 jutges (la possibilitat de ser jutge segueix oberta) participaran en l’avaluació dels projectes a nivell internacional.

La Comissió Europea afirma que les dones representen tan sols el 30% dels treballadors de les TIC en la Unió Europea. El Parlament Europeu informa que tan sols el 10% de les dones que treballen en la UE són emprenedores. Només el 8% de les persones editores de la Wikipedia són dones.

Les dades recollides en edicions anteriors al programa mostren que produeix un 78% d’augment de l’interès de les noies participants en l’àmbit de la tecnologia i un 70% en el de l’emprenedoria digital. Un 67% d’elles manifesta interès pel lideratge al món dels negocis en finalitzar el programa. A més, el 58% de la participants inicien estudis en l’àmbit de la tecnologia en finalitzar el programa i el 73% de les mentores afirma haver ampliat la seva xarxa de contactes professionals gràcies al Technovation Challenge.

Dates i llocs:

  • Final a Barcelona dels equips sènior:

Dissabte, 6 de maig de 2017 des de les 9.30 fins les 14.00 CEST CaixaForum.6-8 Av. Francesc Ferrer i Guàrdia . 08038 Barcelona

  • Final a Barcelona dels equips júnior:

Divendres, 12 de maig de 2017 des de las 17.30 fins les 20.30 CEST. Mobile World Center. C/ Fontanella 2. 08002 Barcelona

  • Final a Madrid d’equips juniors i sèniors:

Dissabte, 6 de maig de 2017, de 9.30 – 14.30 CEST. Universidad Europea de Madrid (Campus Villaviciosa de Odón). C/ Complejo Universidad Europea de Madrid-28670 Villaviciosa de Odón
Més informació: https://ciberespiral.org/girls4change;  www.technovationchallenge.org

Share This