TechnovationCAT premia 10 equips i classifica 5 per a la semifinal internacional

22 de maig de 2018

10 equips premiats, 5 equips classificats per a la semifinal internacional, i un munt de propostes i d’emocions, és el que les participants del Technovation Challenge Catalunya van viure el dissabte 19 de maig al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte va ser obert per Esther Subias, l’ambaixadora de Technovation a Catalunya, i va comptar amb la participació i benvinguda de Núria Balada, Presidenta de l’Institut Català de les Dones i de Marcos Mandojana, cònsol general dels Estats Units a Barcelona.

Hi van col·laborar amb el lliurament de premis i recompenses Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector; Sara Alverellos, Project Manager CLOQQ a Everis; Marga Ferrez, Developer a Letgo; Regina Solé, KAM a Vodafone, Elizabeth Zapata, senior technologist d’HP; i Aurelio Ruiz, representant del Maria de Maeztu Strategic Research Program de la Universitat Pompeu Fabra.

Podeu veure algunes imatges de la jornada en aquest àlbum:

 

 

Els equips que han superat aquesta primera fase i entren en la fase semifinal internacional en la divisió júnior:

  • Open Minds ha creat l’aplicació “DAR: Donate, Assist & Recycle” per donar solució als residus voluminós, creant una cadena que connecta persones que necessiten coses amb persones que volen donar-les. Quan les persones donen objectes, el seu municipi fa un descompte en els seus impostos, una obra social fa una donació monetària per a la pobresa. I una ONG vol usar-la per lluitar contra la pobresa.
  • Les Cool Girls estan preocupades pel problema de solitud de les persones grans i han creat “Memories as a present” com a proposta d’ús de les tecnologies per crear bons moments i compartir experiències divertides donant als néts una motivació per estar a prop i gaudir de la relació amb els seus avis. El seu lema: we make the Family a Team (fem de la familia un equip)
  • Les Family Go han proposat “Teen Tips”  una aplicació integrada a plataformes digitals de les escoles on es pot trobar informació científica sobre assessorament preventiu per a adolescents, que, amb un llenguatge senzill i directe, contribueix a augmentar el coneixement sobre hàbits bons i dolents, i motivar i ajudar a assolir un estil de vida saludable.

En la divisió sènior, els equips que han passat a la semifinal internacional són:

  • BFIS Sophmores, ha presentat “Path“, una aplicació que es centra a ajudar a les persones que se senten aïllades. Es tracta d’una aplicació que permet als adolescents parlar amb voluntaris professionals i psicòlegs a través dels seus telèfons gratuïtament i de manera anònima, mentre es mantenen en un entorn segur. Aquesta aplicació pot ajudar els adolescents a superar dificultats, si bé l’objectiu no és guarir, sinó ajudar a algú a llarg termini a sentir-se menys sol.

  • JAM3, un equip de Canàries, també ha aconseguit la classificació a la final catalana, amb la seva proposta “Camlou” que proposa una aplicació senzilla amb la qualajuden a reciclar les escombraries de la millor manera possible, o fins i tot més, per donar-li una segona vida. A més, com a incentiu, l’APP ofereix algunes recompenses i descomptes que es poden aplicar directament a les botigues.

També els equips júnior BCN techno girls i SuperPower d’una banda, i els equips sènior VolunteeringMapYou i Vilagirls van rebre el seu reconeixement, ja que van quedar entre els 5 millors classificats de les seves respectives categories. A més, el CEIP Drassanes va rebre una menció especial al centre educatiu que més s’ha involucrat per aconseguir que els seus equips aconseguissin finalitzar el repte.

Diferents persones van formar part del jurat que va avaluar els projectes, una cohort excepcional que va gaudir i treballar de valent per a valorar tots i cada un dels 39 projectes que es van presentar a la final catalana.

 

Pilar Roura Responsable de Projectes de Formació. Direcció de Formació i Innovació de Barcelona Activa
Carina Lopes Digital Transformation Manager. Mobile World Capital
Vanessa Estorach Cavaller Mobile Expert | Strategist | Co-founder of Women in Mobile
Helena Bantulà Audiovisual Engineer. Andersen Audio Productions, S.L. Universitat Pompeu Fabra
Helena Cuesta PhD Student at Music Technology Group, Universitat Pompeu Fabra
Guillem Galimany Camps Audiovisual Systems Engineer. Andersen Productions
Carme Rovira Riera Head of academic innovation. Tecnocampus
Regina Sole KAM. Vodafone
Cristina Espinosa Pedagoga, experta en e-inclusió. Tercer Sector
Margarita Rodriguez Developer. Letgo
Jordi Serratosa Project & Innovation Manager. m4Social – Taula tercer sector
Maria Elizabeth Zapata Distinguished Technologist. HP
Sonia Fuertes Vice Presidenta Taula del Tercer Sector
Gloria Maciam MuÑoz Research Master Thesis. ETH Zurich
Sara Alvarellos Navarro Project Manager CLOQQ. Everis.
Pablo Dominguez R&D Engineer. HP Inc
Ainhoa Urbistondo Customer Assurance Product Manager. HP Inc
Brenda Alvarez Saporta WW Competitive Intelligence Manager. HP Inc
Marc Llebaria Public Sector Business Development Manager. Vodafone
Sofia Martignoni Office Manager. Letgo
Belén Cantos Bernal Co-Founder & CEO. Oassys

 

5 regidores van fer possible la presentació dels projecte, en 5 sales paral·les: Yvonne Tugues, Mireia Coma-Cross, Rosa Maria Prats, Guillermina i Antonia Vicens.

Tot plegat, un dia molt emocionant i un premi per a totes les participants.

Share This