7 equips catalans avancen cap a la final i 5 més son premiats

3 de juny de 2019

Ho hem tornat a fer! La jornada Final de  TechnovationCAT s’ha convertit en una gran espiral de participació.

En una matinal que ha comptat amb la presència de l’Honorable Sr. Jordi Puigneró (Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de la Generalitat de Catalunya), el Sr. Robert Riley (Cònsol General dels Estats Units), la Sra. Joana Barbany (Directora de General de Societat Digital), la Sra. Núria Ramón (Directora del Institut Català dels Dons) i amb la Sra. Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, entre altres persones, hem celebrat una gran final per al Technovation Challenge a Catalunya, amb 61 equips de nenes i adolescents presentant les seves APPS i els seus plans per a millorar el món que els envolta. 6 equips més participen en les semifinals de forma virtual i hauran d’esperar al 6 de juny per a saber si han aconseguit arribar a la següent fase del concurs.

Després de la primera part del matí i després de la presentació de projectes davant de les diferents cohorts de jurats, de participar en tallers tecnològics i fins i tot de gaudir de moments de ball, refrigeri i celebració, aquest dissabte 1 de juny hem celebrat dues cerimònies (sènior i júnior) per a conèixer el nom dels equips premiats a Catalunya i d’aquells que es classifiquen per a la semifinal internacional. Aintzane Morales ha dirigit la cerimònia Sènior i Esther Subias la cerimònia Júnior, ja que ambdues són ambaixadores de Technovation Challenge a Catalunya, i en tots dos casos van estar acompanyades pel president d’Espiral, Héctor Gardó.

En la categoria Sènior, aquests són els equips premiats:

Equips classificats per a la semifinal internacional:

  • Epoch illusion, amb la seva APP Move your waste, que anima a les persones, especialment joves, a reciclar a través d’un joc.
  • Eat2Meet, amb la seva APP Eat&Meet, una aplicació basada en la idea de crear una relació entre les persones majors i les persones que prefereixen menjar menjar casolà al menjar ràpid i per un preu baix.

Equips que reben mencions i premis:

  • White Blas, amb la seva APP Shiva,que pretén contribuir positivament al medi ambient i reduir la contaminació produïda per la indústria tèxtil i ramadera.
  • MAC Angels, amb la seva APP aBullying, que té com a objectiu detectar l’assetjament escolar a l’escola i ajudar els estudiants que el sofreixen.
  • Hand2Hand, amb la seva APP H2H, que genera un circuit d’intercanvi d’objectes que les persones no necessiten i les ONG / associacions que poden desitjar-ho o necessitar-ho.

A la categoria júnior,  aquest son els equips premiats

Equips classificats per a la semifinal internacional:

  • Brave minds amb la seva APP +Válidos, una proposta que ajuda a fer amics: persones amb o sense discapacitat poden estar en contacte i fer activitats junts.
  • Family Go ambl’APP EQUALITYque és una aplicació dirigida a nens de 3 a 6 anys d’edat, que combat els estereotips de gènere a través de jocs i històries.
  • Big Technoroses amb l’aplicació BeBrave! que té com a objectiu ajudar les persones afectades per l’assetjament escolar, donar-los eines perquè puguin enfrontar-ho i trobar una solució.
  • 100%GirlPower amb PlastiChallenge tracta d’encoratjar a les persones a reduir l’ús de plàstic en les seves vides i reciclar més proporcionant recompenses que es poden convertir en descomptes per a compres o donacions a ONG.
  • Open Minds ha presentat ALCALÁ, una proposta que, conscient que les agressions no es poden eradicar, pretén minimitzar els danys.

Equips que reben mencions i premis:

  • TheNewGeneration amb la seva APP GrandPower, que tracta de prevenir la solitud de les persones majores connectant-les amb persones voluntàries disposades a ajudar.
  • WE CAN!! amb l’APP Time 4You que està dissenyada per a encoratjar als joves a desconnectar els telèfons mentre fan les seves tasques i augmentar així la seva concentració.

A més, la Rosa Prats va rebre l’esment a la millor mentora del 2019, pel seu treball a la regió de Lleida.

Tota la jornada va ser donada suport per un important grup de voluntàries a les quals des d’aquí donem la gràcies: persones membres d’Espiral, com Elena González de la Cámara, Carme Rovira, Núria Sabaté o Yvonne Tugues, i mentores com Dolors Guash, Mireia Coma-Cros, Rosa Prats i Marisa Ruiz entre altres i, familiars i amigues. A més, un important elenc de jurats van ser els responsables d’avaluar i promocionar els projectes. Sense vosaltres, això no hauria estat possible.

Totes nosaltres ho sabem: això és una espiral de canvi i totes nosaltres -nenes, adolescents, voluntàries, jurat i mentores- som guanyadores!

Share This