“Hi ha un moviment internacional en educació que vol aprendre a twittejar per superar la por a deixar entrar l’alumnat en les xarxes socials. L’opinió general, a priori, és que el professorat no pot controlar el que fa l’alumne quan està connectat 1 x 1 a l’aula, és a dir, quan l’alumne accedeix a la informació i als canals de comunicació virtuals, sense la mediació del professor…
La corrent contrària defensa que privar l’escola dels beneficis que poden proporcionar els mitjans virtuals d’informació i coneixement és una manera més de controlar i fins i tot impedir el creixement cognitiu i la creativitat de les noves generacions”.
Font: Neus Lorenzo, http://espurna.ning.com/profiles/blogs/activitats-daula-amb-twitter
Una de les millors defenses per a incorporar les eines de la web 2.0 al sistema educatiu són les propostes concretes d’aula i en Ramón Barlam, professor d’atenció a la diversitat (aula oberta i d’acollida) a l’IES Quercus, en té experiència, i ens ho explicarà en directe a través de CiberespiralRàdio el pròxim DISSABTE, a les 18 hores.
No només podreu escoltar-lo sinó que també podeu participar a través del xat o amb la vostra veu amb Skype.
Si voleu escoltar el Podcast de l’últim programa “Estructuras para el aprendizaje colaborativo“, des de Puentes al Mundo o des de Ivoox podreu fer-ho.
Us hi esperem el dissabte i el diumenge també, perquè des de CiberespiralRàdio docents de Xile ens explicaran quina és la situació educativa al país després del terratrèmol: Respuesta Educativa Chile 2010