Associació Espiral: Educació i Tecnologia

Utilització dels wikis a l’educació

Els wikis, pàgines web que permeten l'edició colaborativa i en línia, tenen un gran potencial didàctic: construcció de llibres i documentació en xarxa, espai per a l'elaboració de treballs grupals i projectes, wikis d'aula, personals... Des dels espais més petits fins als més grans, com la Wikipedia. En aquest curs explorarem i posarem en pràctica alguns exemples dels diferents usos didàctics de les wikis, al mateix temps que aprendrem a construir un espai wiki.


Destinataris
Professorat d' infantil, primària, secundària i formació d'adults.

Requisits tècnics dels assistents
Cal tenir connexió a internet i contar amb uns coneixements de nivell d’usuari d’informàtica.

   • Objectius
    - Conèixer què és un wiki i quines són les seves característiques principals.
   • - Analitzar diferents wikis educatius i descobrir estratègies d'aplicació a l'aula.
   - Gestionar un wiki.

   • Metodologia

    El curs es desenvoluparà dins d'un entorn d'aprenentatge telemàtic Moodle a l'espai Espiral. Els materials i les activitats de cada mòdul del curs es trobaran en aquest espai. Allà l’alumnat podrà accedir a una guia didàctica del curs. També hi trobarem un fòrum a cadascun dels mòduls per tal de resoldre els dubtes que puguin sorgir.

    Requisits d'aprofitament del curs
    Es valorarà la participació a l’espai virtual del curs, el seguiment de les tasques i l’elaboració del projecte final. Aquest projecte consisteix en la creació d’un wiki, sent aquest l’objectiu principal del curs. El compliment d’aquest objectiu serà un requisit necessari per a que l’alumnat obtingui el certificat del curs.

Preu soci/a: 30€   Preu no soci/a: 50

Tornar als cursos