Seveis Google aplicats a educació

    Google va començar essent un cercador, senzill i més eficaç que els llavors disponibles. Per a moltes persones el mot Google continua essent sinònim de cercar informació a la xarxa, i fins i tot l'alumnatl'inclou, de vegades com a únic ítem, a les bibliografies (o webgrafies) dels treballs que elabora. Però Google és molt més. Disposa d'un petit univers d'eines i funcionalitats integrades entre elles la major part de les quals són d'ús gratuït. Fins i tot, recentment, l'empresa ha llançat "Google for educators", amb guies bàsiques de cada eina i orientacions específiques per ajudar alumnat
i educadors a utilitzar-les per a crear coneixement. De moment tan sols està disponible en anglès, però segur que ben aviat serà traduït a altres idiomes.
Amb Google podreu comunicar-vos, disposar a qualsevol lloc dels vostres documents, gestionar el vostre temps, rebre notícies, organitzar fotografies i vídeos, elaborar documents diversos de manera col·laborativa, tenir la vostra pàgina web (o la del grup classe, o la del centre), expressar les vostres opinions o publicar les vostres experiències a un bloc, compartir documents... Només necessiteu un ordinador connectat a Internet i un navegador. Res més. Aprendre a utilitzar els espais de Google és molt fàcil, ja ho veureu!
La millor manera d'entrar a l'univers de les eines de Google és el correu Gmail, que us permet identificar-vos amb un sol nom d'usuari/ària i contrasenya a tota la resta de llocs: documents en línia, pàgines web, xat, fotografies a la xarxa, escriptori personal, calendari,...
                            
Destinataris

Professorat interessat en conèixer eines i serveis per treballar a la xarxa en àmbits diversos: comunicació, elaboració col·laborativa de documents, creació d'espais personals de gestió i publicació (pàgines web i blocs).

Requisits tècnics dels assistents

Per participar al curs cal tenir un nivell bàsic de treball amb
ordinador.
Cal:
· Saber utilitzar el correu electrònic
· Saber utilitzar navegadors d'Internet i navegar per la xarxa amb una certa seguretat
· Saber utilitzar algun processador de textos, full de càlcul (ús bàsic) i programes d'elaboració de presentacions

Objectius

Conèixer la varietat d'aplicacions webs de Google i el seu
potencial educatiu
- Esdevenir usuaris/àries dels principals serveis de Google:
Gmail, GoogleDocs, GoogleSites,...
- Utilitzar les aplicacions de Google per tal d'elaborar productes d'una manera col·laborativa
- Utilitzar les aplicacions de Google amb finalitats de gestió deltemps i la informació (Calendar, Reader, iGoogle)
- Aprofitar el potencial educatiu dels serveis de Google.

Metodologia

La metodologia de treball és no presencial de maneraque les tasques del curs es faran "en línia", és a dir, connectats a internet i a través d'una aula virtual.
Tot i que s'anirà seguint una planificació temporal, els participants poden anar explorant el funcionament de l'aula i els racons del curs al seu propi ritme dins cada mòdul de treball. En aquest curs els participants són els protagonistes, són qui ha de planificar l’aprenentatge i construir el coneixement. Per fer-ho compten amb l’ajut dels formadors, els materials i la resta de recursos de l'aula.
Les activitats es realitzaran seguint tres dinàmiques:
- Individual
- Petit grup
- Grup sencer. Aquest és el cas dels debats, que requereixen participació de tothom per tal que la discussió sigui rica i profitosa i es pugui aprendre de manera cooperativa.

Requisits d'aprofitament del curs

L’avaluació del curs es realitzarà a partir de:
- La participació en els debats i en els espais de treball de grup. En aquest curs el coneixement no s’adquireix només a partir d’un material, del formador o de l’entorn, sinó que es construeix dia a dia i de manera conjunta als espais compartits. És per això que el seguiment i la participació continuada a aquestes activitats compartides esdevenen especialment importants.
- Les activitats lliurades de cada mòdul. Les activitats avaluatives s’han de lliurar abans de la data límit de finalització del mòdul. Aquestes activitats seran retornades amb una valoració i un comentari, que permetran als participants reflexionar sobre el seu treball.