Elena González de la Cámara
Elena González de la Cámara

Elena González de la Cámara

El dia 20 d’abril  de 2017, dins dels marc de STEAMConf Barcelona 2017, les participants del programa Technovation Challenge has estat amb Linda Liukas programadora, escriptora infantil i creadora de "Hello Ruby” una proposta per aprendre sobre tecnologia, informàtica i programació.

Estem  pocs dies de la final del repte-concurs i abans de presentar els seus projectes a un jurat (presencial primer i virtual després) format per dones de tot el món, els equips han tingut la possibilitat de presentar, avaluar i millorar els seus projectes a Linda Liukas, amb ella han valorat  els seus punts forts, creatius, innovadors i tecnològics.

Linda  es també la fundadora de Rails Girls, una iniciativa global per ensenyar els fonaments de la programació a dones joves de tot el món, amb objectius compartits amb el programa Tecnhovation Challenge.

 

21 equips de Barcelona s'han reunit per compartir els seus dubtes i també les seves idees i propostes, en el que ha estat una sessió intermèdia molt interessant que ha tingut lloc en el Mobile World Center.

Un a un, tots els equips han presentat, amb l'ajuda de la Màster Educator Technovation Yvette Olivea, en només un minut, els elements bàsics de la seva proposta: qui són, què ofereixen, en què consisteix la seva proposta i quin és el problema que pretenen solucionar.
 
Hem vist molt talent: des d'equips amb components molt jovenetes (júnior) a equips formats per joves de més edat (sènior), molts d'ells amb les idees molt clares i tots ells centrats en algun dels eixos (pobresa, medi ambient, pau, equitat, educació i salut) inspirats en els Reptes per a la Sostenibilitat de les Nacions Unides ( http://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/).
 
Les propostes han estat molt variades i totes elles semblen encaixar d'allò més bé en el que planteja Technovation Challenge per a aquesta temporada.
 

 

La sessió ha estat molt útil, tal com comenta una participant: "m'ha ajudat a veure què propostes tenen altres equips i a veure que la nostra està també molt bé". Una mentora ha comentat: "ha estat com un petit assaig, és molt important per a elles aprendre a parlar en públic". Un altre comentari generalitzat ha estat que, ara que estem en la fase final, "cal posar-se les piles".

La propera cita serà ja en la final, en l'esdeveniment que s'anunciarà pròximament.

Molta sort a tots els equips de les dues divisions!

Més de 350 nenes del nostre país participen en una nova edició de Technovation, el programa de tecnologia i emprenedoria en el qual noies de 10 a 18 anys creen una app que resol un problema social (www.technovationchallenge.org). Cada any, Technovation convida a equips de nenes i adolescents de tot el món a aprendre i aplicar les competències que són necessàries per resoldre problemes reals a través de la tecnologia.

El problema social que han d'identificar els grups ha de pertànyer a una d'aquestes 6 àrees (inspirades en els Reptes per a la Sostenibilitat de les Nacions Unides): Pobresa · Medi ambient · Paz · Equitat · Educació · Salut

Mentores i alumnes ens reunim, el 13 de març de 2017, per ajudar als equips a avançar en el repte, en el qual aquest any participen equips de noies de 70 països, més de 6.000 noies a nivell mundial, guiades per les seves mentores. Des de l'ambaixada nacional del projecte per a Espanya i Catalunya, us oferim suport per a tots els equips de nenes i mentores. Consulta més informació en aquest enllaç.

L'agenda és la següent:
 • Benvinguda, a càrrec d'Esther Subias, ambaixadora del programa.
 • Les claus per a l'èxit en el Technovation Challenge, a càrrec de Yvette Oliveau, Master Educator del Technovation Challenge.
 • Ronda d'intervencions i consultes per part dels equips technovation. Presentació de dubtes i aportacions.
 • Conclusions i propers passos.

Important: es recomana a tots els equips que portin algun ordinador portàtil amb la bateria carregada i que segueixin els passos que s'indiquen en aquest document per a la configuració.
 
INSCRIU-TE AQUÍ

Aquest esdeveniment és possible gràcies al suport del Mobile World Center i al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya                      
 

                           

Dilluns, 06 Febrer 2017 07:15

Premsa

Recull de notícies sobre el programa Technovation 2017

 

Dimarts, 31 Gener 2017 11:05

Identificant problemes reals

                                                                                           En marxa!

                                                                                           

                                                      

Estem en les primeres setmanes del repte. Repassem? A través de my.technovationchallenge.org  es pot accedir a dos elements clau:

 1. El currículum: material preparat para, setmana a setmana, anar avançant i guiant a les noies a l'èxit: Get Started on the Technovation Curriculum.
  Hi ha una versió en castellà de les primeres lliçons en aquest enllaç.

 2. Entregables i guia: a través d'aquest apartat "submission Deliverables & Guidelines"s'accedeix a llista d'elements que els equips han d'enviar i com són valorats per el jurat.

 

Identificar un problema real

En les primeres setmanes, resulta molt important motivar als equips perquè detectin un problema real que a més encaix en algun dels 6 reptes de sostenibilitat de l'ONU escollits. Consulteu els temes i la seva concreció.

Visionar els vídeos de la temporada anterior ¡bona idea!

Aquests sis temes s'inspiren en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides 

L'edició de Technovation Challenge de 2017 ja està en marxa, us compartim els reptes que les nostres noies hauran d'aconseguir setmana a setmana

 

 • Setmana 0 – 19/01/2017: Forma el teu equip i penseu el problema a resoldre. Com ho farem?.

 • Setmana 1 - 23/01/2017: Comenceu amb APP Inventor i observeu quins tipus de negocis hi ha per aquí.

 • Setmana 2 - 30/01/2017: Aprèn a treballar amb dades i realitza algunes recerques de mercat (funcionaran les nostres idees?).

 • Setmana 3 - 06/02/2017: AppInventor (bucles i condicions) i comencem a treballar la marca. Colors i formes... és la nostra presentació al món!.

 • Setmana 4 - 13/02/2017: Aprenem integració de codi i seguim treballant el pla de negoci i la marca.

 • Setmana 5 - 20/02/2017: Fem el prototip de la app i finalitzem el model de negoci.

 • Setmana 6 - 27/02/2017: Altres recursos de codi i creguem el logo i el disseny de les pantalles de la app!.

 • Setmana 7 - 06/03/2017: Seguim treballant la app i comencem amb el pla de màrqueting. Com farem els videos demo i presentació?.

 • Setmana 8 - 13/03/2017 i 20/03/2017: Rodem el vídeo de presentació i comencem el pla de negoci. I seguim millorant la app.

 • Setmana 9 - 27/03/2017: Finalitzem el vídeo, seguim amb el pla de negoci i amb la app.

 • Setmana 10 - 03/04/2017: problemes en la app? Resolem i gravem el vídeo de demo.

 • Setmana 11 - 17/04/2017: Finalitzem tot el pendent: la app, el pla de negoci i els dos vídeos.

 • Setmana 12 - 24/04/2017: La setmana del lliurament!

El dilluns 16 de gener en les instal·lacions de IL3 Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, va tenir lloc la primera trobada del projecte Technovation Challenge en la seva edició 2017.

Les ambaixadores de Tecnhovation Spain: Esther Subias, Mireia Mengi-Cros i Yvette Oliveau van ser les encarregades de dirigir la trobada amb una assistència de més de 60 persones entre equips de nenes, noies i mentores.

Després de la benvinguda a càrrec Esther Subias i una explicació entusiasta i molt emotiva sobre la història del projecte a nivell mundial, el seu abast, els objectius generals i l'experiència de l'any anterior a Espanya per part de Mireia Mengi-Cros, Yvette Oliveau va abordar de forma detallada i clara els reptes a aconseguir en cadascuna de les 12 setmanes que dura el programa.

Les participants van mantenir una gran atenció presentant tots els dubtes d'organització i funcionament que van sorgir,  per posteriorment mantenir, alguns dels equips, un primer contacte presencial amb les seves mentores.

De forma complementària, en aquests dies s'estan realitzant petites trobades de reforç en centres formatius que tenen grups nombrosos de participants i que no van poder assistir a la App party del dilluns.

El programa de 2017 està en marxa, a la fi d'abril tots els equips hauran de lliurar els seus productes i el 6 de maig, a Barcelona, es realitzarà l'acte de clausura on sabrem cuales han estat els grups guanyadors i cuales passen a la següent fase internacional.

Girls for a Change!

Dimarts, 17 Gener 2017 16:09

Madrid AppParty!

Llançament de Technovation - Taller de Apps per a nenes de 10 a 18 anys

En el marc de les actuacions d'aquest programa a Espanya, organitzem una APP party a Madrid, que reunirà a mentores i joves estudiants. Campus Madrid obre les seves portes al Technovation Challenge - Madrid, dijous que ve 19 de gener, en un acte organitzat per Power to Code (la representant del qual Lorena Martín és a més Master Educator en Technovation) en col·laboració amb Espiral, Educació i Tecnologia.

Les assistents podran conèixer els primers passos del programa, veure el currículum i treballar la formació dels equips.

Els equips identifiquen un problema, creen una app per resoldre-ho, programen la app presenten el seu pla de negoci a experts i llancen la app al mercat – tot en 3 mesos i sense experiència prèvia. Les inscripcions estan obertes ara per a aquesta edició que comença al gener i acaba amb la presentació online del projecte el 26 d'abril.

Uneix-te a nosaltres si ets una jove que vol conèixer el programa o simplement passar una tarda aprenent el procés de creació d'una app. També t'esperem si vols ser mentor o mentora. Per favor, si disposes de portàtil, porta'l a l'esdeveniment, treballarem per equips.

Reserva ja la teva plaça! Inscripció obligatòria a través d'aquest enlace. T'ho vas a perdre?

Dimecres, 11 Gener 2017 20:21

Equip Technovation Spain

 

 

 

Esther Subias Vallecillo. Embaixadora Technovation Spain. Aposto per les persones, per les dones i per les tecnologies, com a consultora, docent i directora de projectes tecnopedagógicos. Sempre he treballat i col·laborat amb entitats sense ànim de lucre i amb ànim de transformació social.

Membre de la Junta Ampliada d'Espiral

https://about.me/esthersubias

Mireia Coma-Cros.Treballar com a educadora social en programes d'inserció sociolaboral em va fer constatar com l'educació és la principal eina de transformació social. Per aquesta raó co-vaig fundar Mindconnex, una entitat que promociona programes educatius en els quals els joves desenvolupen competències que necessiten per al món laboral. És un plaer promoure l'expansió de Technovation Challenge al nostre país, un programa multidisciplinari en el qual les joves prenen consciència del seu potencial i ho canalitzen per crear un món millor.

https://www.linkedin.com/in/mireia-coma-cros-14189991?trk=nav_responsive_tab_profile

Yvette Oliveau. Directora de programes en Mindconnex. Apassionada per l'aprenentatge, el disseny i la tecnologia treballo per salvar la bretxa educativa amb els nadius digitals

https://es.linkedin.com/in/yvetteoliveau/es

Elena González de la Cámara Cayuela. Sóc llicenciada en Pedagogia, consultora d'e-learning i experta en formació de formadors i tutors.

He coordinat a l'àmbit tecnològic i pedagògic diversos projectes relacionats amb la innovació aplicada a la formació i al desenvolupament de metodologies innovadores amb tecnologia.

Crec en el potencial que tenen totes les persones, col·laboro de forma voluntària en projectes i programes que ajudin i permetin empoderar el talent ocult que tots tenim.

Membre de la Junta Ampliada d'Espiral

​http://about.me/egonzalezcamara

Lorena Martín Carbonell. Programadora, directora de projectes i executiva. Fundadora de Power to Code organització sense ànim de lucre que el seu objectiu és l'increment de la presència de la dona en tecnologia, especialment en programació.

Entre els meus interessos es troben les Ciutats Intel·ligents (experiència amb apps en aquest camp), i la bretxa de gènere en STEM.
https://www.linkedin.com/in/lorenamartin

 

App Party: 16 de gener, 17.30 h. Barcelona

IL3 Institut de Formació Contínua - Universitat de Barcelona
C/ Ciutat de Granada, 131. 08018 Barcelona

Comencem!
Mentores i alumnes ens reunim per començar el repte, en el qual ja han participat equips de 78 països, més de 10.000 noies a nivell mundial, guiades per més de 2.400 mentores.

Inscripció
 

Agenda de la BCN App Party

• Benvinguda i presentació del concurs.
• Metes.
• Claus per a l'èxit.
• Posada a punt de les tecnologies per desenvolupar l'aplicació mòbil (configuració dels equips, eines i tutorials disponibles)
• Conclusions i propers passos
 

 

Per començar...

1. Registreu el vostre equip i tots els membres. Utilitzeu la funció "create a team" o "join a team" a my.technovationchallenge.org.

No oblideu posar-li un nom guanyador!

2. Ja coneixeu la vostra mentora? Ella formarà part de l'equip!

3. Necessiteu mentora? Envieu un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , abans del 16 de gener, per demanar-la (important i imprescindible).

4. Vosaltres sou les líders del Challenge. Comenceu a mirar el currículum (a la web), anoteu els vostres dubtes i porteu-los el 16 de gener o envieu-los per correu. 

¿Ordenadors preparats?

En aquest enllaç trobareu informació que us ajudarà a configurar el vostre ordinador. Si és un portàtil, no oblideu portar-lo a la BCN App Party!

Necessiteu ajuda?

Contacteu amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Sabies que... ?
 
Organitzen:

Aquest esdeveniment és possible gràcies al suport de l'Institut de Formació Contínua - Universitat de Barcelona.
Vols recolzar el programa? Contacta amb nosaltres: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.